Wij hebben iets groots te vieren!!!

In de media wordt er vrijwel iedere dag aandacht aan besteed; overgewicht bij kinderen, de gevaren van dit overgewicht bij de jeugd en de problemen hiervan voor de toekomst. De aandacht voor dit onderwerp is ook niet zo raar. Steeds meer kinderen zijn immers te zwaar of bijna te zwaar. Organisaties voor kids met overgewicht schieten daarom als paddenstoelen uit de grond met leuke beweegprojecten en voedingslessen.

Wij zijn trots dat na 3 jaar onderzoek wij hierin wetenschappelijk bewezen kinderen met overgewicht de meest gezonde toekomst blijken te bieden.

De Hip & Healthy methode

Hip & Healthy -Lekker Pûh!!! vond haar begin in 1999. Een tijd waarin obesitas bij kinderen nog geen hot item was. Bij toeval ontmoette Ingrid Viergever-Stieber – zelf kampend met overgewicht na een lange tijd van anorexia – ouders en kinderen met overgewicht en kinderartsen.

Tijdens de ontmoetingen werd er vanuit het gezinsverband gezocht naar de oplossing voor een opvoeding waarin overgewicht bij het kind een rol speelde. Door de openheid van vaders, moeders en kinderen, de gevoels-ervaring in de grote kloof tussen niets eten en te veel eten van Ingrid en de professionele kennis van kinderartsen ontstond Hip & Healthy Lekker Pûh!!! Inmiddels is het team versterkt met kinderarts, jeugdarts, pedagoge, toegepast psychologe, (kinder)diëtisten, kindercoaches en gewichtsconsulenten in binnen en buitenland.

Het Hip & Healthy team = Werken in je eigen praktijk mét collega's en een effectieve bewezen methode

Of maak eerst kennis met ons team

in ons online magazine

onze Eetcoches aan het woord | Tip | recepten en meer