Het bekende verhaal.

Er zijn steeds meer kinderen met overgewicht en op dit moment is al één op de vijf kinderen tussen de 5 en 14 jaar te zwaar of bijna te zwaar…

Dat overgewicht de gezondheid van een opgroeiend kind in de weg staat weet vrijwel iedereen. Maar wat nu als ook uw gezin te maken krijgt met overgewicht bij uw kind?

Bij Hip & Healthy weten we dat er geen ouder is die zijn kind te zwaar of ongezond wenst. Daarom is deze digitale folder er om wellicht één van uw vragen te beantwoorden:

Waar komen toch die extra kilootjes vandaan bij mijn kind?

Wat gaat er niet goed?

Het liefst wilt u een vrolijke jeugd en een gezonde toekomst voor uw kind. Als overgewicht dit in de weg staat, neem dan vrijblijvend contact op met een Hip and Healthy Kinder-eetcoach. Want…

samen komen we er echt wel uit!

Overgewicht bij de jeugd is een modern probleem en de Hip & Healthy methode – speciaal voor jongeren- is de simpele oplossing.

Hip & Healthy is er speciaal voor jongeren in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar. De organisatie bestaat sinds 2006 en is er met meer dan 40 praktijken voor kinderen en hun ouders in Nederland, Frankrijk, Zwitserland en België.

De Hip & Healthy methode motiveert jongeren om zelf te kiezen voor goed, gezond en voldoende eten. De betrokkenheid van ouder(s)/opvoeder(s) is hierbij van groot belang. U krijgt niet enkel adviezen over voeding, maar ook over sport en leefstijl. De adviezen zijn makkelijk in te passen in uw huidig gezinsleven. 

De individuele begeleiding van hip and Healthy is gedurende de gehele groei van het kind en houdt en haalt jongeren met overgewicht uit de medische zorgbehoefte.

Zoek een eetcoach in België

“ We zijn super blij met de H&H methode, maar zeker met de vrolijke en lieve manier waarop de eetcoach het aanpakt! En uiteraard erg trots op onze dochter!”
Carolien
Moeder van Jacky

Of maak kennis met ons team

in ons online magazine

onze Eetcoches aan het woord | Tip | recepten en meer

Wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Wageningen NL toont aan dat het effect op de BMI van kinderen op korte en lange termijn de vergelijkbare interventies overtreft.

Door deze uitkomst en de integere terugvalpreventie t/m de leeftijd van 18 jaar verwijzen steeds meer kinderartsen de kinderen en de ouders door naar een Hip and Healthy Kinder-eetcoach in zijn/haar regio.

In de eerste maand zijn de bezoeken aan de Kinder-eetcoach wekelijks. Deze bezoeken worden stapsgewijs afgebouwd tot 1x per kwartaal gedurende de groeiperiode van het kind. Volgens de Hip and Healthy methode wordt het kind fantasievol geprikkeld om te bewegen en te sporten. Er kan iedere consultatie een keuze worden gemaakt uit de sportspulletjes in de zogenaamde “Anti-Verveel-kast” en het gezin wordt begeleid in het zoeken naar sportclubs en activiteiten binnen de regio.

Naast de professionele begeleiding is de methode sterk in het opbouwen of hervinden van het zelfvertrouwen. Hiervoor is het boek “Het boek over jezelf” ontwikkeld. Ieder consult wordt een huiswerkopdracht meegegeven. Op basis van de jonge levens- ervaring leert het kind situaties in te vullen zonder zijn/haar unieke identiteit te verliezen. Het ontstaan van “Het boek over jezelf“ veroorzaakt positieve verbazing over zijn/haar kunnen. Het kind ontdekt de eigen wil, de eigen sterke kanten en de bijzondere eigen persoonlijkheid. Dit in combinatie met de spontane wil om gezond te eten, te durven spelen, regelmatig te bewegen en te sporten, vormen de zelfverzekerde diepgewortelde pijlers voor een optimaal leven, het juiste gewicht en…levenslust.

Hip and Healthy hoofdkantoor
Hoogenboomlaan 11A
4325DD Renesse NL
+31 6 47678304
Info@hipandhealthy.net

Hip and Healthy is een onderdeel van Lekker Pûh!!! www.lekkerpuh.net 

Hip and Healthy België


Hip and Healthy Suisse